Bekæmp rotter hårdt og kontant

Bekæmp rotter hårdt og kontant

Rotter er et af mange skadedyr i Danmark, men det er det eneste, hvor du har pligt til at handle. Du skal kontakte din kommune så hurtigt som muligt som vil sende en rottebekæmper ud. Det er gratis at kontakte kommunen og det samme er rottebekæmperen.

Det anbefales at man gør det så hurtigt som muligt, hvis man har mistanke om at ens grund har fået uvelkomne gæster, da rotter formere sig hurtigere end lynet. Bor du i området omkring Ringsted kan du søge på rottebekæmpelse i Ringsted og få fat i blandt andet kontaktoplysninger og hvordan du skal forholde dig.

Ryd op og forebyg rottebesøg

Da rottebesøg ikke er noget man har lyst til, er det en god ide at prøve at forbygge at de får lyst til at komme. Det er ikke muligt fuldstændigt at undgå det, men man kan gøre det mindre interessant.

Rotter er vilde med mørke fugtige steder, så gamle brændestabler og andre former for mørke fugtige steder, bør du som udgangspunkt få fjernet fra din grund. Det gælder også flamingokasser, som du normalt bruger til at så tomater i. 

Nedfaldsfrugter dufter for en rotte helt fantastisk og betyder mad hele den lange vinter, så riv dem sammen og smid dem ud. At fugle mm så må undvære, kan løses på anden vis, hvis det er.

Det samme gælder hvis du har en kompostbunke. Brug den udelukkende til ukrudt og andet affald fra haven og undlad at smide madrester i komposten. 

Sikre dig også at der ikke er hul på dit kloaksystem, det kan du blandt andet få en autoriseret kloakmester til at undersøge, hvis du syntes der begynder at lugte af kloak. At der begynder at lugte er typisk et tegn på at der er et hul, hvilke er en invitation til at få rotter i kloakken.