En minigraver til små og store opgaver

08 december 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Nu skriver vi godt nok, at en minigraver kan hjælpe med til store og små opgaver, men ud fra navnet kunne man måske foranlediges til at tro, at der var tale om en minimal gravemaskine i størrelse, der enten kun kan løse bittesmå opgaver eller er af den slags, man bruger som legetøj.

Men for det første så er det skam en reel gravemaskine, men størrelsesforholdet skal ses i, hvad man vælger at bruge den til.

Hvis du bruger en den minigraver til at fragte grus rundt fra et udgangspunkt til en slutdestination i et større grusanlæg, så vil der nok blive kigget skævt til dig fra andre og måske leet af dig, hvis du ligefrem er præsentant for et firma.

For det ville simpelthen tage alt for lang tid at løse opgave på den måde, hvor maskinen desuden fungerer bedst til at grave med end til transport – men selv i en grusgrav ville det også tage for lang tid med en minigraver at grave større partier ud.

Omvendt ville det måske være at skyde gråspurve med kanoner, hvis du valgt at tømme dit barns sandkasse med en minigraver, hvis det bare var en lille sandkasse.

Men hvis sandkassen er af en større beskaffenhed, eller du skal have gravet et hul i haven til nævnte sandkasse, eller du er et firma, hvor der skal laves ændringer af overkommelig beskaffenhed, eller man er anlægsgartner, så er en minigraver det perfekte værktøj dertil.

Og hvis du ligefrem køber en af disse maskiner, som kunne være en minigraver i Aarhus-områdets opgavegeografi for dit firma eller private bopæl fra www.iem.dk, så kan du finde en meget overskuelig oversigt over, hvordan disse minigravere er forskellige, og hvad de kan, så du let kan danne dig et overblik over, hvilken maskine du specifikt har brug for.

Måske får du ligefrem brug for mere end en maskine?

Flere nyheder