Er det muligt at foretage emaljering af alle badekar?

Er det muligt at foretage emaljering af alle badekar?

Er det muligt at foretage emaljering af alle badekar?

Det er egentlig ikke så umuligt at foretage emaljering af badekar af mange typer, former og faconer, for denne metode kan bruges på mange typer badekar.

Dette gælder både, hvis det er den slags badekar, man har stående enkeltstående, isoleret for sig, men koblet op med vandrør og afløb. Et kendt eksempel er nok den slags, der står på løvefødder.

Men der er jo også den slags badekar, der er mere eller mindre bygget ind i badeværelset, men disse to modpoler, hvis vi kan tillade os at kalde dem det som eksempler, samt alle derimellem er der muligt at foretage emaljering af.

Dog skal de være lavet af vante materialer, man laver badekar af. 

Metoden duer ikke til badekar, der er lavet af plastik, som man for eksempel bader børn i.

Men spørgsmålet med typen af badekar kan også bero på, hvilken tilstand de er i, som også har meget at sige om, hvorvidt det stadig er muligt at foretage en fuldgyldig emaljering af badekarret, der er brugbar, eller om du desværre er ude i, at badekarret skal skrottes og udskiftes, så det ikke bliver penge ud af vinduet med den behandling.

Lad os igen tage to modeksempler fra hver sin ende af spektret og sige, at du har at gøre med et relativt nyt badekar, som der egentlig kun er lidt for meget kalkbelægning ved, og du synes, karret ikke skinner så flot, som det plejer.

Så kan emaljering af badekarret, der også bliver kaldt maling af badekarret, bestemt være brugbart her.

Dette gælder også, hvis vi tager eksemplet videre og siger, der er lidt skår i badekarret, der er røget nogle flig af det eller videre. Så kan man foretage reparation af det og efterfølgende slutte af med en emaljering af badekarret.

Men er vi ude i, at badekarret er så medtaget og slidt, at det alligevel snart braser sammen, så vil det nok bedst kunne svare sig at købe et nyt.