Få dit flotte badekar igen med maling af badekar

10 januar 2019
Astrid Pedersen
Få dit flotte badekar igen med maling af badekar

Der er få ting, der er så velgørende, som at nedsænke sit legeme i et varmt bad efter en lang dag på job. Musklerne varmes op, kroppen afslappes, og den hårde hverdag forsvinder i de varme dampe. Et badekar er det tætteste, man kan komme på wellness i hjemmet, med mindre man da ligefrem har en hjemmespa med sauna, dampbad og jacuzzi. Til alt held kan et badekar sagtens gøre det ud for en tur i spaen – et par stearinlys på kanten, dæmpet, blid musik og nogle velduftende olier i vandet gør underværker for en træt krop og et udpint sind.

Et slidt badekar er et usundt badekar

Glæden falmer dog lidt, hvis badekaret er grimt og slidt. Et badekar, som er blevet slidt gennem mange år, vil typisk få misfarvede gullig brune pletter i bunden foran afløbet og rundt om armaturet. Dette skyldes aflejringer af kalk, okker og rust, som kan sidde fast der hvor emaljen er slidt. Og det ikke alene får disse pletter badekarret til at fremstå ulækkert og uindbydende – de udgør også en decideret sundheds risiko.

Når overfladen bliver ru og uensartet, har bakterier og andre mikro organismer nemlig gode vækst betingelser, og dermed kan dit badekar faktisk risikere at være en ”ren” bakteriebombe. Hvis emaljen i dit badekar tilmed er revnet eller slidt helt igennem, kan du risikere fugt skader, som kan medføre vækst af skimmelsvamp.

Frisk det gamle badekar op med ny emalje

Du behøver dog ikke at skille dig af med det gamle badekar. Langt de fleste badekar kan sagtens reddes – du skal bare have fat i en dygtig håndværker, som kan forestå maling af badekar (en såkaldt re-emaljering). Ved maling af badekar påføres ny emalje, som stopper diverse huller, og giver badekarret en ren, ensartet og glat overflade.

Læs mere om maling af badekar på badekarsmaler.dk

Flere Nyheder