Få det vigtige på skrift med aftalesedler

19 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Loven dikterer, at en mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig, men det er bare svært at bevise førstnævnte, også selvom der var vidner til det.

Derfor er det vigtigt, at man får aftalen på skrift, når man laver sådan en, specielt hvis det er en vigtig en af slagsen.

Man kan lidt føle, at man nogle gange bliver overøset med sedler, når man er nede at handle, om det er kvitteringer, bonner, følgesedler og meget andet, som man skal holde styr på.

Men det er alt sammen dokumentation og faktisk en stor sikkerhed for dig; men givetvis er der også mange af dem, så man får mange digitalt, så man slipper for at skulle gemme dem fysisk og huske, hvor man har dem.

Man bruger også den slags sedler og dokumenter i forbindelse med arbejde, som man kalder aftalesedler.

Aftalesedler er dine beviser

De her aftalesedler er netop, hvad de beskriver i sig selv i ordet: Sedler med aftaler på.

Det kan for eksempel være, hvis man nu er en underleverandør til et firma, der bliver sendt ud på en opgave. Så laver man en aftale om det arbejde, som man gør på en aftaleseddel.

Det kan jo også være, at man er blevet hyret til noget arbejde, hvor man så gerne vil have det på skrift.

Det er ikke alene det, at man får det aftalt, at man skal udføre noget specifikt arbejde, men man får også nedfældet, hvad specifikationerne i ens arbejde er, og hvad man har ret til og ikke ret til, så man ikke skal hen at diskutere det senere.

På den måde bliver det lettere at følge op på de aftale, når man kan bevise, hvad man har aftalt, og så er begge parter også mere tilbøjelige til at overholde deres del af aftalen, når man har fået det på skrift.

Flere Nyheder