Hvad er det en vinylplade kan?

04 oktober 2021
Christina Dueholt

Digitaliseringen har taget over

Der er ingen tvivl om, at der bare er nogle ting, som er kommet for at blive – om vi vil det eller ej. Her snakker jeg for eksempel om digitaliseringen, der med sin hurtige kraft fremad i livet, har givet os ting som smartphone, macBooks, og jeg skal komme efter der. 

Der er derfor ingen tvivl om, at hele digitaliseringen ikke bare er en døgnflue, som nogle jo også mente World Wide Web var dengang. Nej, denne her gang er den god nok, hvilket man egentlig også lynhurtigt kan danne sig et indtryk af, at verden er – klar til nye tider, klar til nye ting.

Digitaliseringen gør også ofte tingene smartere; her får du både tingene effektiviseret, men er også oftest sikret en form for garanti eller sikkerhed, hvis apparatet går i stykker. Her er det oftest let at finde ud af, hvad fejlen er, og også let at komme det til værks. 

Det gælder for eksempel også bluetooth højtalere, som let kan kobles på din telefon således, at du kan høre lige præcis det musik, du har lyst til. 

Charmen ved vinyl

Meeeen … hvad med de gode gamle dage? Dengang hvor musikken lød som blev den spillet foran en knitrende brændeovn, og man rigtig sad og følte sig hjemme med cigaren i munden?

Ja, dengang var alting godt, men selvom du tænker, at vinyl plader er fortid, er det langt fra fortid. Der er nemlig rigtig mange, der vælger at samle på vinyl plader, og så tænker du måske; jamen hvorfor?

Vinyl pladespilleren har en knitrende lyd til at starte med og giver musikken en blød start. Den vil også få din musik til at lyde meget mere autentisk og giver rummet en følelse af nostalgi og trygge rammer. Du kan læse meget mere om vinyl lige her: https://www.gaffashop.dk/.

Flere Nyheder