Mal dine møbler

21 november 2021
Steffen Petersen

advertorial

En af de nemmeste måder at give møbler nyt liv på, er ved at male dem. Et nyt lag maling kan få dine møbler til at se nye og indbydende ud og det er vigtigt at vælge den rigtige farve, der passer til dit hjem og din stil.

Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvilke møbler du ønsker at male og vi vil komme med nogle forslag til valg af møbler og den omkringliggende proces.

 

image

 

Kommode eller vitrineskab

Der er utrolig mange, der ejer en smuk kommode eller vitrineskab og dette møbel har ofte en central plads i huset. Det er ofte et møbel, der er gået i arv og som derfor har en masse historie og slidtage. Nogle kalder dette for patina og foretrækker at møblet ikke renoveres. Det kan være, at du har haft det på samme måde, men at du alligevel er ved at blive en lille smule træt af det gamle møbel nu.

I så fald starter renoveringsprocessen. Før du kan gå i gang med at male, bør du forsigtigt slibe møblet, så det lettere tager imod malingen. På denne måde ender du med det bedst mulige resultat.

Badekarret

Vi rykker videre til næste rum, nemlig badeværelset. Det er ofte et rum, der bliver forsømt, hvilket er en skam. Badeværelset bør være et rum, hvor du kan være alene og trække dig lidt, når du har brug for det. Det er aldrig for sent at lave ændringer og igen handler denne ændring om maling. Hvis du er så heldig at have et badekar på badeværelset, så bør du også vedligeholde det. Det er hverken flot at se på eller rart at røre ved, hvis det begynder at blive slidt i emaljen.

Du kan derfor vælge at få dit badekar malet. Det er en proces, hvor der bliver påført et materiale kaldet polyurethan med en sprøjtepistol. Det er svært at gøre selv og du bør derfor overveje at hyre en fagmand til at klare opgaven. Resultatet er ikke til at tage fejl af og du får næsten et nyt badekar.

Flere Nyheder