Sådan får du et nyt smukt træværk

13 oktober 2020
Maya Hindsberg

Der er mange sommerhuse og villaer og måske endda også kolonihaver, som på deres grund har en charmerende træterrasse eller anden form for træværk. Det betyder, at der er træværk, der med jævne mellemrum skal gennemgås og males, da træværk kræver vedligeholdelse. Gammelt træ, der er blevet råddent, har brug for at blive udskiftet, så træværket fortsat er stabilt og pænt. Derudover, så skal der males. Men inden alt det, kan det være en god ide at starte med en sandblæsning af træværket.

Hvad er en sandblæsning?

Når træ bliver udsat for vind og vejr, vil der meget naturligt opstå skidt og snavs, malingen vil begynde at skralde af og måske der endda begynder at komme glatte grønne alger. Det er alt sammen meget normalt og forventeligt. Derfor skal træet vedligeholdes og alt dette skal fjernes, for at slutresultatet kan blive pænt. Det er der heldigvis en løsning for.

Denne løsning er sandblæsningen. En sandblæsning fjerner, hvad der måtte være at skidt og snavs og det er en god måde at få træet til at være pænt og rent. Det gør det dermed også lettere at se hvilken den af træet, der har behov for at blive udskiftet pga. råd. Det vil også give et bedre resultat, da malingen vil holde længere. Få evt. en maler på Amager til at se på dit træværk.

Ring til forskellige udbydere

Jo mindre du kender en maler, så gør du fornuftigt i at undersøge markedet grundigt. Det kan du gøre ved at ringe til tre forskellige forhandlere som minimum. Det giver dig en ide om, hvad det koster at få malet. På den måde ender du ikke med bare at få fat på den dårligste og måske dyreste.

Når du ringer rundt, bør du også få oplyst, hvilken maling de gør brug af. Det har nemlig betydning for resultatet, da bedre maling holder længere og der derfor går længere tid, inden du skal male.

Flere Nyheder