Vil det være muligt helt at undgå baldrede vinduer?

Vil det være muligt helt at undgå baldrede vinduer?

Det kan give en forskrækkelse af en anden verden, hvis man sidder og passer sig selv i ens hjem, og så klirrer det højlydt bag en, hvor der lige er røget en sten igennem ruden!

Heldigvis sker den slags jo sjældent, for så skal man have at gøre med nogle vandaler af nogle lømler, der ikke har andet at tage sig til, eller nogle hærværksmænd, der er ude efter en – og det skulle da helst ikke forekomme.

Men. Den slags baldrede ruder er nok svære at undgå, medmindre man virkelig bor højt oppe, eller man har et lille vindue – eller man kombinerer de to. Ellers skal man have fat i en pansret rude, og det skulle da helst ikke komme så langt, at det bliver aktuelt.

Men der kan også komme smadrede ruder i ens vinduer af andre årsager, som er lidt mere hyppigt forekomne, som man måske kan gøre noget ved.

Smadrede ruder i vinduerne skulle helst ikke ske

Moderne ruder til vinduer er byggede på en måde, så de helst ikke så let kan gå i stykker og derved stå imod en del blæsevejr og storm, der kan kaste ting og sager på vinduerne.

Men er det gamle vinduer, så er de nok ikke lige så sikrede.

Andre ruder er lagt dobbelte, så man mere oplever en punkteret rude end en smadret en.

Ellers kan der dog være fugle, der flyver ind mod ens vinduer, fordi de tror, der er hul igennem.
Ved den slags kan man sætte silhuetter op af fugle på vinduerne, så fuglene holder sig væk.

Men ellers er det smarteste, at man holder ens vinduer ved lige og ordner mindre skavanker, så de små problemer ikke breder sig.

Ellers må man ty til at købe nye vinduer, og det koster heldigvis ikke så meget nu om dage.